VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Šéfkuchař Michal připravuje grilované dobroty, třeba kachní prsa s brusinkovou omáčkou!
Léto je čas grilování, a tak se ke grilu postavil i šéfkuchař Aha! pro ženy Michal Řezáč. Protentokrát vybral maso, na které lidé možná při grilování často zapomínají, a to kachní. Přitom kachní prsa jsou mnohem šťavnatější a chutnější než třeba maso kuřecí. Vyzkoušejte Michalův recept!
POTŘEBUJETE:
✔ 4 kachní prsa
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 červenou cibuli
✔ 100 g brusinek
✔ tymián
✔ cukr
✔ 250 ml červeného vína
✔ olej
1. Kachní prsa očistíme, omyjeme a kůži nařízneme ostrým nožem do mřížky.
2. Dobře osolíme a opepříme z obou stran.
3. Na dobře rozpáleném grilu grilujeme doměkka a dozlatova. Pak necháme maso odpočinout a nakrájíme.

4. Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na oleji dosklovata, pak přidáme brusinky.

5. Přidáme tymián a cukr a necháme zkaramelizovat.
6. Nakonec zalijeme vínem a necháme omáčku zhoustnout. Podáváme s masem a pečivem.
