VEGETARIÁNSKÉ RECEPTY: Boršč bez masa od originálu nepoznáte!

V novém Aha! pro ženy najdete několik receptů pro zatvrzelé "býložravce" i ty, kteří chtějí ve své stravě trochu ulehčit trávení a dopřát si oblíbené dobroty bez masa.
POTŘEBUJETE:
✔ 250 g zelí
✔ 1 mrkev
✔ 1 petržel
✔ 1 cibuli
✔ 1 červenou řepu
✔ ½ celeru
✔ 200 ml zakysané smetany
✔ 800 ml vody
✔ ovesné vločky
✔ olej
✔ sůl
Na hrubém struhadle nastrouháme mrkev, celer a petržel, cibuli nakrájíme a vše podusíme pod pokličkou na lžíci vody a oleje. Přidáme nastrouhané hlávkové zelí, vodu a vaříme doměkka. V troubě upečeme neloupanou červenou řepu, oloupeme ji, nakrájíme na nudličky a přidáme do polévky. Zahustíme rozmixovanými vločkami, stáhneme z ohně a vmícháme zakysanou smetanu. Hotovou polévku zjemníme několika lžičkami oleje.