Makrelová pomazánka s krémovým sýrem

POTŘEBUJETE: 200 g uzené makrely 200 g žervé nebo tvarohu 1 jarní cibulku sůl pepř citronovou šťávu 1 hrst čerstvých bylinek (např. petržel, kopr nebo pažitka)
Makrelu zbavíme kůže a kostí, rozdrobíme a promícháme s žervé nebo tvarohem. Přidáme nasekanou jarní cibulku, dle libosti dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Na závěr přidáme nasekané bylinky, například petrželku, pažitku nebo kopr. Podáváme s celozrnným pečivem a čerstvou zeleninou.
Tip Markéty Veverkové: „Tahle pomazánka skvěle chutná i s ricottou a plátky ředkviček! Navíc jsou makrely jedním z nejbohatších přírodních zdrojů omega-3 mastných kyselin. Tyto tuky jsou zejména pro děti klíčové, hrají totiž důležitou roli v růstu a vývoji mozku.“
Více receptů v tištěném APŽ číslo 21.