Sedmikráskový salát

POTŘEBUJETE: ½ svazku ředkviček 1 mrkev 1 balení směsi salátů dle chuti 1 malou hrst čerstvých květů sedmikrásky olivový olej koření dle chuti
Všechnu zeleninu důkladně omyjeme a necháme okapat. Ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka, mrkev oškrábeme a nastrouháme na hrubém struhadle a společně se směsí salátů dáme do misky. Promícháme, přidáme květy sedmikrásek a zakápneme několika kapkami olivového oleje. Dle chuti přidáme i koření, opět promícháme a můžeme podávat. Tip Markéty Veverkové: „Jedlé květy jsou nejen pastvou pro oči, ale i chutnou a zdravou ingrediencí v jídelníčku, jelikož obsahují řadu tělu prospěšných látek. Spoustu z nich najdete ve volné přírodě či na zahrádce, ale vypěstovat si je můžete i doma.“
Více receptů v tištěném APŽ číslo 21.