Pomazánka z medvědího česneku s jarní zeleninou

POTŘEBUJETE: 1 hrst medvědího česneku 1 menší mrkev ½ pórku 150 g tvarohu sůl mletý pepř 1 lžíci zakysané smetany citronovou šťávu
Medvědí česnek nasekáme najemno, mrkev nastrouháme, pórek nakrájíme na tenké půlměsíce. Vše smícháme s tvarohem, přidáme dle chuti sůl a pepř, dále i lžíci smetany. Podle chuti zakápneme citronovou šťávu. Pečlivě promícháme, necháme v lednici odležet minimálně 30 minut a máme hotovo.
Tip Markéty Veverkové, nutriční specialistky a vedoucí projektu Nestlé pro zdraví dětí: „ Do pomazánky můžete přimíchat i bylinky dle chuti, které jí dodají šmrnc, navíc obsahují plno tělu prospěšných látek. Pořád ale musíme mít na paměti, že se bavíme o velmi malém množství, a tím pádem není ten benefit nijak zvlášť významný oproti jiným potravinám.“
Více receptů v tištěném APŽ číslo 21.