Vege cizrnové karbanátky na gril

POTŘEBUJETE 250 g cizrny v suchém stavu (např. Druid) bylinky vhodné na vaření luštěnin (saturejka, tymián atd.) 1 balení rostlinné alternativy mletého masa (Vege burger se zeleninou Labeta) 90 ml rostlinného oleje 190 ml vody 2 stroužky česneku 2 lžičky koření orientálního stylu (Indie) sůl pepř kukuřičná strouhanka na zahuštění (např. Druid)
Cizrnu den předem namočíme do osolené vody. Druhý den vodu slijeme a cizrnu uvaříme v čisté vodě s trochou bylinek podle návodu do měkka. Směs na vege burger připravíme podle návodu s olejem, vodou a lžičkou soli a necháme nabobtnat. Cizrnu v malém robotu rozsekáme na jemno a smícháme se směsí na vege burger. Přidáme prolisovaný česnek i bylinky a dle chuti osolíme a opepříme. Směs zahustíme takovým množstvím strouhanky, aby šly v ruce tvořit menší pevnější karbanátky. Opékáme na grilu do zlatova a můžeme podávat, například s jogurtovým dipem s čerstvým koriandrem. Tip: Výhoda těchto karbanátků je, že jim můžete dát pokaždé jiný nádech. Stačí do směsi přidat 1 lžičku marockého koření, jogurt ochutit ajvarem a máte zcela novou chuť.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 21.