Jarní salát s ticinským kořením

POTŘEBUJETE: 500 g rajčat 1 salátovou okurku 125 g salátu rukola ½ červené cibule 2 lžíce olivového oleje 1 lžíci citronové šťávy 1 lžičku ticinského koření od Království chuti
Nejprve si připravíme zálivku na zeleninový salát tak, že smícháme olivový olej s citronovou šťávou a přidáme ticinské koření, které kombinuje koření typické pro italskou a švýcarskou oblast. V kořenicí směsi jsou například středomořské bylinky, podrcené houby a pikantní pepř a koriandr. Kořenicí směs obsahuje již sůl, tedy nemusíme dosolovat. Poté dáme do mísy pokrájená rajčata, cibuli a okurku, přisypeme rukolu a promícháme s kořeněnou zálivkou. Před podáváním můžeme nechat vychladit.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 21.