Banánový dort

POTŘEBUJETE: 5 vajec 100 – 120 g krupicového cukru 130 g rozpuštěného másla 200 ml mléka 400 g mouky Piškotová těsta Babiččina volba 1 balení kypřicího prášku sůl kůru z 1 citronu
NA KRÉM: 300 g mascarpone 250 g 33% smetany ke šlehání moučkový cukr
NA DOKONČENÍ: banány strouhaný kokos kondenzované mléko
Vyšleháme vejce s cukrem do pěny a poté vmícháme máslo, mléko, mouku s práškem do pečiva a špetkou soli a citronovou kůru. Těsto nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme na 180 °C asi 45 minut (nebo dokud není povrch zlatavý a korpus propečený – to můžeme vyzkoušet pomocí špejle). Ušleháme šlehačku, vmícháme ji do mascarpone a vzniklý krém osladíme podle chuti. Vychladlý korpus 2x prokrojíme a každou vrstvu potřeme kondenzovaným mlékem a krémem. Jednotlivé vrstvy pak proložíme kolečky banánů a kokosem. Na vrch sestaveného dortu natřeme další krém, přidáme na plátky nakrájené banány a opět vše posypeme kokosem. Dort ihned podáváme.
Více receptů v tištěném APŽ číslo 21.