VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Šéfkuchař Michal tentokrát griloval lososa v papilotě!
Ryba a zelenina. Co zdravějšího a lehčího si lze na léto představit? Šéf kuchyně Aha! pro ženy Michal Řezáč tentokrát představuje jednoduchý recept na lososa, který se peče v pergamenu spolu se zeleninou a limetkami. Ten správný říz pak dodá kapka alkoholu… Dobrou chuť!
POTŘEBUJETE:
✔ 600 g lososa
✔ 2 jarní cibulky
✔ 1 limetku
✔ 2 chilli papričky
✔ 1 červenou papriku
✔ 8 malých brambor
✔ rozmarýn
✔ vodku
✔ olivový olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
1. Porce lososa zbavíme kůže, položíme ho na pergamen pokapaný olejem.
2. Osolíme, opepříme a přidáme snítky rozmarýnu.
3. Pak zastříkneme vodkou.
4. Půl limetky nakrájíme na plátky a obložíme jimi maso. Přidáme nasekané chilli papričky.

5. Pak přidáme na proužky nakrájenou papriku, očištěné a pokrájené brambory a kousky jarní cibulky. Zakápneme limetkou.

6. Pergamen zabalíme a pečeme na horkém grilu cca 20 minut podle velikosti masa.
