VAŘÍME SVALEM S MICHALEM: Kuchař připravil originální kachní burger s cibulovým čatní!
Hamburger údajně pochází ze známého německého přístavu Hamburk, odkud ho prý v 19. století přivezli němečtí přistěhovalci do Ameriky. Původně šlo o opečený karbanátek z mletého masa, který se vkládal mezi dva chleby. Až za oceánem získal tu pravou popularitu a dnes se připravuje na nesčetně způsobů. Jeden z nich přináší i šéf naší kuchyně Michal Řezáč. Tentokrát jde o burger s kachním masem a cibulovým čatní.
POTŘEBUJETE:
✔ 5 červených cibulí
✔ olej
✔ 3 bobkové listy
✔ 3 snítky rozmarýnu
✔ cukr
✔ 250 ml červeného vína
✔ 4 kachní stehna
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 4 bulky na hamburgery
✔ různé druhy salátů
1. Cibuli oloupeme, nakrájíme na půlměsíčky a opečeme na oleji.
2. Přidáme bobkové listy a necháme je rozvonět.
3. Pak přidáme rozmarýn a promícháme.
4. Když cibule zesklovatí, zasypeme ji cukrem a necháme zkaramelizovat.
5. Vše zalijeme červeným vínem a necháme probublávat.
6. Kachní stehna osolíme a opepříme z obou stran a opečeme na grilu nebo na pánvi.

7. Pak dáme do hrnce a necháme vařit cca 2 hodiny doměkka.
8. Maso obereme od kostí, naplníme do rozkrojených a opečených bulek spolu s cibulovým čatní a různými druhy salátů.
