RECEPTY S RYBOU A ZELENINOU: Tresčí ragú!
Ryba a zelenina se k sobě skvěle hodí. Vyzkoušejte kromě receptu našeho šéfkuchaře Michala i další dobroty, které jsou zároveň i velmi zdravé. Všechny čtyři recepty, které najdete v novém Aha! pro ženy a postupně také na našem webu, jsou z knihy Cornelie Adam Ryby snadno a rychle, kterou vydalo nakladatelství Svojtka.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 cibuli
✔ 1 lžíci másla
✔ 1/8 l suchého bílého vína
✔ 150 g smetany
✔ 150 g mrkve
✔ 150 g cukety
✔ 400 g filé z tresky
✔ citrónovou šťávu
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ čerstvou petrželku
1. Na rozpuštěném másle osmahneme najemno nasekanou cibuli, zalijeme bílým vínem a vmícháme smetanu. Vaříme na mírném ohni 8 minut.
2. Mrkev a cuketu očistíme a nastrouháme nahrubo. Vmícháme zeleninu do omáčky z vína a smetany a necháme povařit 5 minut.
3. Filet z tresky opláchneme pod studenou vodou a osušíme papírovou utěrkou. Ze všech stran jej potřeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a nakrájíme na drobné kousky.
4. Omáčku ochutíme solí a pepřem a vložíme do ní rybí kousky. Necháme 5 minut vařit a na talíři posypeme čerstvou petrželkou. Podáváme s rýží.