RECEPTY S RYBOU A ZELENINOU: Tuňáková pasta s bazalkou!
Tuňáka snadno koupíte ve všech větších supermarketech v plechovce. Můžete jej ale pořídit i čerstvého. Cena za takový kus se však pohybuje už trochu někde jinde...
POTŘEBUJETE:
✔ 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
✔ 1 žloutek
✔ 1 lžíci žervé
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ 1 lžičku citronové kůry
✔ svazek čerstvé bazalky
1. Z konzervy důkladně vymačkáme vodu a tuňáka necháme v sítku okapat.
2. Tuňáka vidličkou rozmačkáme na hrubší kousky a vložíme jej do mixéru spolu se žloutkem a žervé. Mixujeme do pěny.
3. Pěnu dochutíme solí, pepřem a strouhanou citronovou kůrou.
4. Lístky bazalky omyjeme, nasekáme na drobné kousky a vmícháme do pěny. Pěnu necháme 15 minut uležet v lednici.
5. Navlhčenou lžící tvoříme ze studené pěny nočky a klademe na talíř. Podáváme s ledovým salátem a toastem.