VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Dostali jste chuť na houby? Vyzkoušejte výborné pohankové rizoto s liškami!
S houbami je to těžké, často na ně dostaneme chuť a ony nerostou. Buď jak buď, připravit si je můžeme, pokud máme v mrazáku nějaké zamražené či jsme ochotní investovat a mražené houby si koupit. Jestli jste tedy dostali chuť na houby, můžete vyzkoušet jednoduchý recept od šéfkuchaře Michala s liškami. Dobrou chuť!
POTŘEBUJETE:
✔ 500 g pohanky
✔ 2 cibule
✔ 5 stroužků česneku
✔ 300 g lišek
✔ 1 papriku
✔ 1 svazek petrželky kudrnky
✔ sůl
✔ mletý pepř
✔ olej
✔ 1 chilli papričku
1. Cibuli a česnek nakrájíme a zpěníme na oleji. Pohanku připravíme dle návodu.

2. Na cibuli dáme očištěné lišky (mohou být i rozmražené) a restujeme.
3. Pak vmícháme očištěnou a na proužky nakrájenou papriku.
4. Přidáme připravenou pohanku a promícháme.
5. Nakonec vmícháme nasekanou kudrnku.
6. Rizoto osolíme a opepříme, kdo chce, přidá ještě nasekanou chilli papričku.
