VAŘÍME CVALEM S MICHALEM: Kuchař připravil exotický tabbouleh pro ty, kteří zůstávají v létě doma!
V létě osvěží, v zimě zasytí jako příloha třeba k dušenému masu. Jídlo pocházející z Libanonu, které je rozšířené ale po celém arabském světě, se jmenuje tabbouleh (čti asi jako tabúle) a opravdu stojí za vyzkoušení. Svůj recept vás naučí šéfkuchař Aha! pro ženy Michal Řezáč.
POTŘEBUJETE:
✔ 250 g bulguru
✔ 1 šalotku
✔ 500 g petrželky kudrnky
✔ 1 svazek máty
✔ 3 citrony
✔ 6 rajčat
✔ olivový olej
✔ sůl
✔ mletý pepř
JAK NA TO:
1. Bulgur připravíme podle návodu na obalu, petrželku a mátu omyjeme a nasekáme.

2. Omytá rajčata rozpůlíme, vyjmeme střed s jádry a čistou dužinu nakrájíme na kostičky.

3. Přidáme nasekanou šalotku, vše promícháme a zakapeme citronovou šťávou.
4. Pak přilijeme olivový olej a promícháme.
5. Nakonec vmícháme hotový bulgur.
6. Salát osolíme, opepříme a podáváme vychlazený.