TAJEMSTVÍ ŘECKÉ KUCHYNĚ: Salát z červené řepy provoněný mátou!
Léto, to je poznávání nových chutí a spousta čerstvýcjh surovin! Pusťte se proto i vy do netradičních receptů řecké kuchyně, které vás zaručeně dostanou! Všechny recepty jsou z knihy Domácí řecká kuchyně, kterou vydalo nakladatelství Euromedia Group.
POTŘEBUJETE:
✔ 1 kg červené řepy
✔ 3 lžíce olivového oleje
✔ 1 kyselejší jablko
✔ 1 lžíci nasekané máty
✔ 1 lžíci nasekaného kopru
✔ 1 stroužek česneku
✔ vlašské ořechy
✔ 1 misku řeckého jogurtu
✔ 1 lžíci octa
✔ sůl
Řepu uvaříme doměkka ve slané vodě, oloupeme ji a nakrájíme na kolečka. V mixéru rozmixujeme olej s octem a česnekem (kdo má rád, může přidat víc stroužků) a vmícháme směs do jogurtu. Jablko oloupeme a nastrouháme nahrubo, přidáme ho k řepě a promícháme se zálivkou. Salát posypeme bylinkami a nasekanými ořechy.