NEPEČENÉ DEZERTY S OVOCEM: Broskvový sorbet pro horké letní dny!
Všechny recepty na nepečené dezerty s ovocem, které najdete v novém Aha! pro ženy, jsou z knihy Pavlíny Berzsiové Dnes nepeču!, kterou vydalo nakladatelství Slovart/2 media.
POTŘEBUJETE:
✔ 100 ml vody
✔ 50 g medu
✔ 600 g broskví
✔ 150 ml bílého dezertního vína
✔ 500 ml suchého sektu
✔ 1 broskev na ozdobu
Vodu s medem svaříme a necháme vychladnout. Oloupané a vypeckované broskve nakrájíme a rozmixujeme. Vmícháme do vychladlé medové vody a přidáme dezertní víno. Vše nalijeme do nerez misky a dáme mrazit asi na 6 hodin. Pak vidličkou rozmělníme, do misek dáme kleštěmi vždy tři kopečky, přelijeme vychlazeným sektem a ozdobíme plátky broskve.