PEČEME S OVOCEM: Sněhový rybízový koláč!
Až ochutnáte tento koláč, budete se cítit doslova jako v nebi!
POTŘEBUJETE:
✔ 300 g hladké mouky
✔ 100 g cukru
✔ 180 g másla
✔ 4 žloutky
Na náplň:
✔ 2 vanilkové cukry
✔ 1 l mléka
✔ 2 vanilkové pudinky
✔ 5 lžic cukru
✔ 1 kg červeného rybízu
✔ 8 lžic kukuřičného škrobu
Na sníh:
✔ 4 bílky
✔ 200 g cukru
Z mouky, cukru a másla zpracujeme drobenku. Pak přidáme žloutky a vypracujeme hladké těsto, které necháme zabalené odpočívat hodinu v lednici. Těsto vyválíme na vymazaný plech, propícháme ho vidličkou a necháme 15 minut v chladu. Troubu předehřejeme na 190 °C, na těsto dáme pečicí papír se zátěží a pečeme zhruba 15 minut. Pak vše odstraníme a pečeme ještě 15 minut dozlatova. Z mléka, obou cukrů a pudinkových prášků uvaříme pudink, na upečené těsto ho rozetřeme. Rybíz očistíme a promícháme se škrobem, posypeme jím pudink a navrch rozetřeme ušlehaný sníh. Pečeme 25 minut při 170 °C, pak snížíme teplotu trouby na 60 °C a ještě 15 minut sušíme.