Letní "zahrádkové" recepty: Hovězí steak doplňte bylinkovým máslem!

Pořádná flákota masa provoněná bylinkami? To je zkrátka sen! Pojďme se do něj pustit.
POTŘEBUJETE:
✔ 800 g hovězího na steak
✔ 100 g másla
✔ plocholistou petržel
✔ tymián
✔ mletý černý pepř
✔ sůl
JAK NA TO:
Hovězí necháme 3 až 4 hodiny odležet (ideálně přes noc). Změklé máslo vyšleháme společně s nadrobno nasekanými bylinkami. Zabalíme do potravinářské fólie, zatočíme do válečku a dáme ztuhnout do chladničky. Maso zprudka opečeme ze všech stran a dáme do rozehřáté trouby na cca 200 °C. Základní stupně propečení jsou: krvavý (3 – 5 minut), středně propečený (6 – 9 minut), propečený (15 – 20 minut). Při servírování pokládáme 2 – 3 nakrájené plátky bylinkového másla na střed steaku.