Marinovaná krkovice s thajskou omáčkou podle Evy Gálové

Nebaví vás připravovat stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
✔ 4 plátky vepřové
krkovice
✔ sůl
✔ mletý pepř
Na marinádu:
✔ 1 lžíci limetkové šťávy
✔ 1 lžíci třtinového cukru
✔ 1 lžíci ústřicové omáčky
✔ 2 lžíce rybí omáčky
✔ 2 lžíce sójové omáčky
Na omáčku:
✔ 5 lžic rybí omáčky
✔ 2 lžíce třtinového cukru
✔ 1 lžíci limetkové šťávy
✔ 2 chilli papričky
✔ 1 hrst nasekaného
koriandru
✔ 1 šalotku
Suroviny na marinádu promícháme v misce, když se cukru zcela rozpustí, potřeme jí kuchyňsky upravené maso. Necháme odležet. Pak maso necháme okapat a grilujeme doměkka a dozlatova. Během grilování otáčíme a potíráme marinádou. Nakonec ho osolíme a opepříme. Oloupanou šalotku nasekáme, stejně tak i chilli papričky, promícháme ostatními surovinami a omáčku podáváme k masu.