Hovězí steak s houbami podle Felixe Slováčka!

Hudebník na vaření moc není, o to raději ale vychutnává nejrůznější delikatesy. „Já ještě tak něco ugriluji, ale poletovat po kuchyni rozhodně není mým šálkem kávy,“ říká Slováček (73), který ze všeho nejraději jí hovězí steaky připravené medium.
POTŘEBUJETE:
4 hovězí steaky
sůl
mletý pepř
3 lžičky olivového oleje
100 ml zeleninového vývaru
200 g žampionů
100 g pórku
Pórek a žampiony nakrájíme a krátce orestujte na troše olivového oleje. Na jiné pánvi vložíme opepřené steaky a opečeme je 1 – 2 minuty po každé straně. Vyjmeme maso, necháme ho odpočinout a pak ho osolíme. Do výpeku nalijeme zeleninový vývar. Šťávu prohřejte. Steaky podáváme se šťávou, žampiony s pórkem, jako příloha mohou být hranolky, vařené brambory nebo kaše.