Jaroslava Obermaierová a její plněné papriky
Obvykle se podávají jako hlavní chod. Herečka Jaroslava Obermaierová (67), která je mezi divadelníky vyhlášenou kuchařkou, ovšem plněné papriky v pořadu VIP Prostřeno! podávala jako předkrm.
Jaroslava Obermaierová a její plněné papriky
Potřebujete
4 zelené papriky • 300 g mletého masa • 100 g vařené rýže • sůl • 1 cibuli • 4 stroužky česneku • 50 g slaniny • 1 lžíci oregana • 1 lžíci cukru • rajčata • rajčatový protlak • kečup • sůl • mletý pepř • olivový olej
Postup
1. Na oleji orestujeme nakrájenou slaninu, cibuli a plátky česneku, přidáme oregano a cukr, přidáme nakrájená rajčata, trochu protlaku a kečupu.
2. Směs podusíme, osolíme a opepříme.
3. Papriky očistíme. Maso smícháme s rýží, ochutíme a v pekáči je zalijeme připravenou omáčkou. Pečeme asi půl hodiny, zpočátku zakryté, pak je odkryjeme a dopečeme.