Zkuste si upéct: Bezlepková pizza

Máte pocit, že si tuto italskou specialitu nemůžet dovolit jen proto, že vy nebo někdo z rodiny trpíte celiakií (tedy nesnášenlivostí lepku), a tudíž musíte držet bezlepkovou dietu? Zkuste si pizzu podle našeho receptu!
Bezlepková pizza
Potřebujete
500 g světlé bezlepkové mouky • 1 balíček sušených kvasnic • 1 lžičku mořské soli • 1 lžičku cukru • 1 lžíci olivového oleje • 450 ml vlažné vody
Postup
Mouku smícháme se sušenými kvasnicemi, solí a cukrem. Přilijeme olej, postupně i vodu a hněteme vláčné těsto. Plech vyložíme papírem na pečení a na něm těsto rozválíme. Troubu krátce zahřejeme na 50 ºC, potom ji vypneme a rozválené těsto na plechu do ní vložíme. Na mřížku nad ním rozprostřeme vlhkou utěrku a necháme těsto asi 20 minut kynout. Pak plech i utěrku z trouby vyjmeme, těsto obložíme surovinami dle chuti a pizzu pečeme při 250 ºC dozlatova asi 20 až 30 minut.