Marcela Březinová a její musaka
Část dětství prožila v Africe, kde si mimo jiné oblíbila musaku. Lehké zapékané jídlo z mletého masa a zeleniny uvařila zpěvačka Marcela Březinová (53) i svým hostům v pořadu VIP Prostřeno! Dostali jste na něj také chuť? Vyzkoušejte tedy zpěvaččin recept.
Marcela Březinová a její musaka
POTŘEBUJETE:
500 g mletého masa (mix hovězí a vepřové) • 3 lilky • 1 cibuli • 2 stroužky česneku • 2 lžičky oregana • 1 rajčatový protlak • 200 g bílého jogurtu • 2 vejce • 250 g cherry rajčat • sůl • olivový olej • máslo • strouhaný parmazán • strouhanku
POSTUP:
1. Lilky nakrájíme na tenké plátky, osmahneme je na rozpáleném olivovém oleji. Pak polovinou lilkových plátků vyložíme dno pekáče.
2. Na oleji nyní osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a na plátky pokrájený česnek. Přidáme maso a oregano a promícháme.
3. Po osmahnutí maso osolíme, vmícháme protlak a pokrájená rajčata- Necháme odpařit vodu a směs nalijeme na lilky do pekáčku.
4. Uhladíme, poklademe druhou půlkou lilků a zalijeme směsí jogurtu, vajec a strouhaného sýra, kterou jsme jemně osolili.
5. Povrch musaky posypeme strouhankou, vložíme ji do vyhřáté trouby na 200 ºC a pečeme 40 minut.