Recepty za pár korun: Pikantní utopenci podle Josefa Bartušky

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Pikantní utopenci podle Josefa Bartušky
Potřebujete
1,5 kg točeného salámu • 3 velké cibule • 1 sterilovanou zeleninu Moravanka • mletou pálivou papriku
Na nálev:
1 litr vody • 300 ml octa • 5 kuliček nového koření • 20 kuliček celého pepře • 5 bobkových listů • 1 lžičku soli • 1 lžíci cukru • 1 cibuli
Postup
Točený salám oloupeme, nakrájíme na asi deseticentimetrové kousky a podélně rozřízneme. Svaříme z uvedených surovin nálev s nakrájenou cibulí a necháme ho vychladnout. Potom vrstvíme salám střídavě s cibulí nakrájenou na kolečka a posypáváme mírně pálivou paprikou. Moravanku celou vlijeme doprostřed. Zalijeme nálevem a necháme aspoň 3 dny marinovat. Podáváme s chlebem.