Rychlovky za pár korun: Plněné papriky podle Otto Pláška

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Plněné papriky podle Otto Pláška
Potřebujete
500 g mletého vepřového masa • 500 g mletého hovězího masa • 12 slovenských žlutých paprik • 2 hrnky uvařené rýže • 1 malou cibuli • 1 lžíci mleté sladké papriky • 1 lžíci koření na mletá masa • 1 l rajčatové šťávy • 1 rajský protlak • cukr • sůl • mletý pepř
Postup
Mleté maso pořádně promícháme s kořením na mletá masa, solí, pepřem, mletou paprikou a následně vmícháme uvařenou rýži. Poctivě propracujeme a naplníme do připravených paprik zbavených jádřinců.
Poskládáme do pekáče a zalijeme rajskou šťávou smíchanou s protlakem a nadrobno nakrájenou cibulí. Je vhodné, aby papriky byly ponořeny ze tří čtvrtin. Pečeme v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme bez poklice cca 15 minut. Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní jíškou, ale nemusíme. Podáváme s vařenými bramborami nebo houskovým knedlíkem.