Květákový nákyp s bramborem a nivou podle Tomáše Miky!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
1 menší květák
8 brambor
4 vejce
1 cibuli
2 lžíce másla
100 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř
muškátový oříšek
plocholistou petržel
150 g nivy
Uvaříme zvlášť do poloměkka květák a brambory. Po vychladnutí nakrájíme brambory na kostičky a květák rozebereme na růžičky. Do pekáčku dáme máslo, zpěníme cibuli, přidáme květák a brambory, nasekanou petržel, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem.
Dáme zapékat při 160 °C. Nastrouhaný sýr smícháme se smetanou a vejci. Po dvaceti minutách nalijeme na brambory, zvýšíme výkon na 200 °C a zapékáme ještě deset až patnáct minut. Podáváme se sterilovanou zeleninou.