Všemocný lék na kocovinu: Česnečka

Tipů na posilvestrovské vyprošťováky je všude plno, ale co opravdu nezklame a opravdu nás dá po celonoční pitce do pořádku je poctivá česnečka. Takhle ji hostitelka připravila v jednom z dílu Prostřeno.
Sváteční česnečka podle Martiny Melušové
Potřebujete
5–10 stroužků česneku dle chuti • 1 mrkev • kousek celeru • 2 lžíce sádla • 2 kostky kvalitního zeleninového bujonu • 3 vejce • 1 lžíce majoránky • 300 g šunky • 300 g tvrdého sýra • 5 krajíců chleba • olej • majoránka • zelená petrželka na ozdobu • sůl

Postup:
Na rozpáleném sádle si orestujeme mrkev, celer a polovinu česneku. Dno zalijeme připraveným zeleninovým vývarem z litru a půl vody, přidáme majoránku a chvíli necháme projít varem. Poté přidáme rozkvedlaná vejce a necháme asi minutu povařit. Podáváme se šunkou, sýrem a opečeným chlebem, který dáme zvlášť do misek. Můžeme ozdobit naťovou petrželkou.