PROSTŘENO: Telecí pečeně na rozmarýnu a víně podle Tomáše Tichavy

Student ČVUT a budoucí architekt a designér Tomáš se na svůj večírek lépe připravil. Podceňovaný soupeř překvapí nápaditostí svého bydlení s přítelem a kvalitou večeře o čtyřech chodech.
Telecí pečeně na rozmarýnu a víně s brokolicovými brambory podle Tomáše Tichavy
Potřebujete:
2 velké cibule • 1,25 kg telecí kýty • snítky rozmarýnu • 2–3 dcl bílého vína • extra panenský olivový olej • sůl
Brambory:
750 g brambor • 250 g brokolice • 150 g másla
Postup:Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo, vložíme do nádoby. Přidáme telecí maso s rozmarýnem. Osolíme, zakápneme olivovým olejem a necháme minimálně 24 hodin marinovat. Naložené maso s cibulí vložíme do vhodného pekáče, podlijeme vínem a zakryjeme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud maso není měkké (cca 70 minut z každé strany).
Oloupané brambory dáme vařit. Po uvaření scedíme a přidáme máslo. Brokolici zbavíme košťálu, nasekáme najemno a vložíme do brambor. Vše společně rozšťoucháme s kouskem másla.