PROSTŘENO: Telecí pečeně na rozmarýnu a víně podle Tomáše Tichavy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

PROSTŘENO: Telecí pečeně na rozmarýnu a víně podle Tomáše Tichavy

Tomáš Tichava
Tomáš Tichava (FTV Prima)

Student ČVUT a budoucí architekt a designér Tomáš se na svůj večírek lépe připravil. Podceňovaný soupeř překvapí nápaditostí svého bydlení s přítelem a kvalitou večeře o čtyřech chodech.

Telecí pečeně na rozmarýnu a víně s brokolicovými brambory podle Tomáše Tichavy

Potřebujete:

2 velké cibule • 1,25 kg telecí kýty • snítky rozmarýnu • 2–3 dcl bílého vína • extra panenský olivový olej • sůl

Brambory:

750 g brambor • 250 g brokolice • 150 g másla

Telecí pečeně na rozmarýnu a víně s brokolicovými brambory podle Tomáše Tichavy
Postup:

Cibuli oloupeme, nakrájíme nahrubo, vložíme do nádoby. Přidáme telecí maso s rozmarýnem. Osolíme, zakápneme olivovým olejem a necháme minimálně 24 hodin marinovat. Naložené maso s cibulí vložíme do vhodného pekáče, podlijeme vínem a zakryjeme alobalem. Pečeme ve vyhřáté troubě, dokud maso není měkké (cca 70 minut z každé strany).

Oloupané brambory dáme vařit. Po uvaření scedíme a přidáme máslo. Brokolici zbavíme košťálu, nasekáme najemno a vložíme do brambor. Vše společně rozšťoucháme s kouskem másla.

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.