PROSTŘENO: Masové výpečky, bramborové špalíčky, zelí podle Soni Čapkové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

PROSTŘENO: Masové výpečky, bramborové špalíčky, zelí podle Soni Čapkové

Soňa Čapková
Soňa Čapková (FTV Prima)

Typicky české menu si připravila hostitelka Soňa. A že se povedlo! Všem velmi chutnalo a najedli se dosyta.

Masové výpečky, bramborové špalíčky, zelí

Potřebujete

2 kg vepřové krkovičky • 1 cibule • 3 stroužky česneku • 1 lžička hladké mouky • sůl • kmín

Na bramborové špalíčky:

600 g studených uvařených brambor • 1–2 vejce • 40 g hrubé krupice • sůl • hrubá mouka na vál

Na zelí:

1 kg kysaného zelí • hladká mouka dle potřeby • 1 cibule • 1 větší lžíce sádla

Masové výpečky, bramborové špalíčky, zelí podle Soni Čapkové

Postup:

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky, vložíme do pekáče, osolíme a posypeme kmínem. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a rozetřený česnek, podlijeme vodou a pečeme v troubě. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a dle potřeby podléváme. Upečeme dozlatova.

Uvařené, oloupané a vystydlé brambory nastrouháme a zpracujeme se všemi přísadami. Těsto vyválíme na „hady“ a z nich nasekáme špalíčky. Ty zaváříme do vařicí vody, zamícháme ode dna a po vyplutí na hladinu je hotovo. Knedlíčky vyjmeme a promastíme s omastkem z pečeně.

Kysané zelí propláchneme a dáme vařit. Mezitím si v kastrolu osmažíme pokrájenou cibuli a uděláme si jíšku ze sádla a mouky. Nakonec vmícháme uvařené scezené zelí, ještě necháme opatrně orestovat a dochutíme – např. octem, cukrem, solí apod.

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.