PROSTŘENO: Maďarská bramboračka podle Ladislava Radvanyie
Jediné zástupce mužského pohlaví ukázal, co v něm je. Vaří na kamnech a každé jídlo se snaží propracovat do detailů. S ozdobami také nešetří. Dámám nabídne maďarskou bramboračku s paprikou.
Maďarská bramboračka
Potřebujete
500 g brambor • 2 cibule • 2 lžíce mleté papriky • 5 bobkových listů • 500 g vepřového (uzeného) masa s kostí • sůl• pepř • 2 lžíce octa • 50 g zakysané smetany • 3 vařená vejce natvrdo
Postup
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme dozlatova, přidáme mletou papriku a chvíli orestujeme. Přidáme brambory nakrájené na hranolky, maso od kosti. Uvedeme do varu, osolíme a opepříme, přidáme všechny ingredience. Polévku nalijeme do pěti talířů, před podáváním přidáme kopeček zakysané smetany s polovinou vařeného vejce.
Co se tento týden děje v Prostřenu? Podívejte se na video!