PROSTŘENO: Thajské žluté kari s kuřecím masem a jasmínovou rýží podle Lindy Bartošové
Tento týden bude v Prostřeno ve znamení krásných dívek. Jako čtvrtá bude vařit Česká Miss World 2012 Linda Bartošová. Tato kráska je známá svým obdivem k thajské kuchyni a troufne si uvařit rovnou celé asijské menu. Hlavní chod bude opravdu pikantní!
Thajské žluté kari s kuřecím masem a jasmínovou rýží
Potřebujete
1 až 2 lžičky kari pasty (žlutá je prý nejméně ostrá) • 1 lžička oleje • dobré kuřecí maso (prsa) • žampiony • krevety • 1 plechovka kokosového mléka • 1 barevná paprika • 1 cibule • čerstvá bazalka • citronová tráva • rajčata • jasmínová rýže • sůl
Postup
Dejte na wok malou lžičku oleje a hrst na proužky nakrájené cibule. Po zatažení přidejte jednu až dvě lžičky kari pasty (nabízí se žlutá, zelená nebo červená), pozor - to je ta složka, která pálí! Po zamíchání přidejte plechovku kokosového mléka a chvilku povařte. Nechte povařit kuřecí maso nakrájené na kousky. Na závěr přidejte na proužky nakrájenou papriku, kterou povařte jen krátce, měla by zůstat ve stavu, kdy chroupe. V závěru přidejte pokrájenou čerstvou bazalku, houby, rajčata, citronovou trávu. Uvařte rýži a podávejte ke směsi z pánve.