PROSTŘENO: Toast s masovými kuličkami podle Lubora Kozáka

Jediný muž z tohoho týdne si připravil jídla inspirováná zemí Tří korunek. Dokonce i menu si připravil ve švédštině! Dámy se o této zemi určitě dozvěděly mnoho zajímavostí a Lubor si kromě koulí připravil i lososa, hrachovou polévky nebo muffiny.
Toast s masovými kuličkami
Potřebujete
0,5 kg mletého masa (směs hovězího a vepřového) • 100 g hladké mouky • 2 vejce • kousek nastrouhaného zázvoru • špetka muškátového oříšku • 5 plátků toustového chleba • 350 g naložené červené řep • 100 g majonézy • půlka citronu • 5 listů ledového salátu • 150 g brusinek • sůl a pepř
Postup:
Mleté maso ochutíme solí, pepřem, zázvorem, muškátem, přidáme vejce, hladkou mouku a dvě deci vody a promícháme. Z tohoto těsta vytvoříme kuličky o velikosti cca 1,5 cm, které pečeme v troubě asi půlhodiny, nebo i méně – dle barvy.
Červenou řepu přecedíme, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu z půlky citronu a majonézu. Vše promícháme a naservírujeme na opečený toust a list ledového salátu, navrch dáme masové kuličky a dozdobíme brusinkami.