PROSTŘENO: Zeleninové překvapení podle Lucie Herákové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

PROSTŘENO: Zeleninové překvapení podle Lucie Herákové

Lucie Heráková
Lucie Heráková (FTV Prima)

Zdravotní sestřička a zkušená kuchařka Lucie nabídla hostům rozmanité pokrmy. Zeleninový předkrm je prý oblíbenou pochutinou hostitelčina tatínka. Hosté se u této mladé ženy evidentně dobře bavili a jídlo chutnalo.

Zeleninové překvapení podle Lucie Herákové

10 malých papriček • 10 cherry rajčátek • 15 zahradních žampionů • 100 g rukoly • šťáva z citronu • lžíce panenského olivového oleje • sůl • špetka cukru

Náplň do zeleniny:

5 kousků lučiny • 100 g smetany • 1 svazek jarní cibulky • špetka soli • petržel • stroužek česneku • 300 g smetany ke šlehání • čerstvé bagetky k podávání

Zeleninové překvapení podle Lucie Herákové

Postup:

Zeleninu opláchneme pod vodou a necháme okapat v cedníku, žampiony zbavíme nožiček a oloupeme hlavičky, rajčátka rozpůlíme a vydlabeme vnitřek, papriky nahoře uřízneme a odstraníme vnitřek.

Do misky dáme lučinu, nadrobno nakrájíme jarní cibulku, přidáme špetku soli, petržele a česneku, přimícháme polovinu smetany, až vznikne vláčná náplň.

Pomazánkou naplníme zeleninu včetně žampionů, vložíme na plech a zalijeme zbytkem smetany. To pečeme v horkovzdušné troubě na 200 °C asi půl hodiny, dokud zelenina nezměkne.

Rukolu vložíme do misky, ochutíme špetkou soli, cukru a nepatrně olivového oleje a šťávy z citrónu, vše zamícháme a dáme na dezertní talířky pod zapečenou zeleninu, vedle položíme bagetku a servírujeme.

Co se tento týden děje v Prostřenu? Podívejte se na video!

Video se připravuje ...

 

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.