PROSTŘENO: Pstruh na másle a bylinkové brambory podle Terezy Olšové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

PROSTŘENO: Pstruh na másle a bylinkové brambory podle Terezy Olšové

Tereza Olšová
Tereza Olšová (FTV Prima)

Tichá voda břehy mele! Tereza překvapila úplně úžasným menu a hlavně jednoduchý a skvěle ochucený hlavní chod chutnal. Hostitelka připravila to nejlepší z české kuchyně a po celém týdnu si všichni pochutnali na zdravé a čerstvé rybě.

Pstruh na másle, bylinkové brambory podle Terezy Olšové

Potřebujete

5 pstruhů • 120 g másla • sůl • tymián • 1 citron • hladká mouka • 1 kg brambor • 50 g másla • 100 ml oleje • 1 lžička sušeného tymiánu • 1 lžička sušené cibule • 1 lžička sušené majoránky • sůl a pepř

Pstruh na másle, bylinkové brambory podle Terezy Olšové

Postup:

Vykuchané pstruhy omyjeme, osolíme a okořeníme tymiánem. Obalíme v hladké mouce a na rozpuštěném másle opatrně usmažíme. Zdobíme citronem.

Brambory pečlivě omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. V hrnci rozpustíme máslo a necháme krátce vychladnout, přidáme olej, tymián, majoránku, sušenou cibuli, sůl a pepř a vše promícháme. Ve směsi obalíme brambory a položíme na plech. Pokapeme zbytkem koření a pečeme v troubě zahřáté na 180 °C.

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.