PROSTŘENO: Dort podle prince regenta podle Barbory Kysilkové

Hostitelka Barbora se sice na začátku potýkala s mnoha problémy, ale celkově bojovala statečně. U pečení dezertu si byla opravdu jistá v kramflecích a všechny oslnila. Opravdu důležité je, aby se korpus nechal přes noc uležet.
Dort podle prince regenta podle Barbory Kysilkové
Potřebujete
Na korpus:
4 vejce • 200 g cukru • 200 g polohrubé mouky • 2 lžičky prášku do pečiva • 4 lžíce horké vody
Na krém:
40 g pšeničného škrobu • 400 ml mléka • 80 g cukru • 100 g tmavé čokolády • 1 lžíce cukru na posypání • 100 g másla
Na polevu:
150 g tmavé čokolády • 100 ml sladké smetany
Postup:
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, pak přidáme horkou vodu. Přisypeme mouku smíchanou s cukrem. Ušleháme bílky a pomalu je vmícháváme do směsi. Vlijeme do vymazané dortové formy a pomalu pečeme asi 40 minut na 160 stupňů. Korpus je lepší nechat jeden den uležet
Smícháme škrob se 4 lžícemi mléka. Zbylé mléko, cukr a čokoládu povaříme a přimícháme rozmíchaný škrob. Krém necháme projít varem. Dáme do mísy, posypeme lžící cukru a necháme vychladnout. Máslo utřeme a po lžičkách přimícháme do krému.
Tři až čtyři lžíce krému dáme do zdobicího sáčku a necháme vychladit. Korpus si nakrájíme aspoň na čtyři patra a postupně je mažeme a skládáme na sebe. Celý dort na povrchu také úhledně a rovnoměrně pomažeme krémem.
Na polevu rozpustíme čokoládu ve smetaně, necháme lehce vychladit a poté dáme na dort. Navrchu ještě dozdobíme zbylým krémem.