Rychlovky za pár korun: Tvarůžkové karbanátky podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Tvarůžkové karbanátky podle Květy Kroupové
Potřebujete
500 g mletého masa • 100 ml smetany na vaření • 7 koleček malých tvarůžků • 1 cibuli • 1 vejce • strouhanku • olej
Postup
Tvarůžky nastrouháme (jsou-li hodně měkké, jen je rozmačkáme vidličkou), zalijeme smetanou, přidáme najemno nakrájenou cibuli a maso. Tuto směs důkladně rukou promícháme, aby se všechny suroviny spojily. Pokud máme dost času, necháme směs rozležet.
Ideální je připravit si ji ráno a večer večeři dodělat. Do směsi přidáme vejce a mokrou rukou tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Ty smažíme na pánvi s olejem, nebo je můžeme upéci nasucho v troubě na plechu s pečicím papírem. Podáváme s bramborovou přílohou, nebo s pečivem, s cibulí a hořčicí.