Rychlovky za pár korun: Guláš mistra uzenáře podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Guláš mistra uzenáře podle Květy Kroupové
Potřebujete
600 g hovězí kližky • 3 lžíce sádla • 3 cibule • směs koření na guláš • sůl • česnek dle chuti • 2 klobásy (paprikovou a šunkovou) • 50 g anglické slaniny • olej • 2 kapie
Postup
Kližku nakrájíme na větší kostky, cibuli najemno. Na rozpáleném sádle cibuli orestujeme, přidáme maso, když se zatáhne, zasypeme gulášovým kořením a přidáme česnek utřený se solí. Podlijeme menším množstvím vody a zvolna dusíme. Když je maso měkké, přidáme na kolečka nakrájené klobásy (mohou být i jiné druhy), na proužky nakrájené kapie a necháme povařit. Guláš podáváme ozdobený nakrájenou anglickou slaninou a čerstvou cibulí.