Rychlovky za pár korun: Párky zapečené s bramborami

Každý je jí, patří do evropského jídelníčku a snad jen dietologové trochu kverulují, že jsou nezdravé. Na to my ale nedáme. Párky se během desetiletí staly symbolem rychlé večeře, chutné svačinky nebo pochoutky neodmyslitelně spojené s návštěvou fotbalového utkání. Teplé párky seženete také na nádražích nebo přímo v rohlíku ve stáncích rychlého občerstvení.
Párky zapečené s bramborami
Potřebujete
750 g brambor uvařených ve slupce • 250 g párků • 2 cibule • 100 ml mléka
• sůl • pepř • 3 lžíce hrubé mouky • 3 lžíce sádla • 100 g tvrdého sýra
Postup
Uvařené brambory necháme vychladnout a nakrájíme je na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a všechno smícháme. Sůl, pepř a mouku rozmícháme v mléce a zamícháme do brambor. Pekáč nebo misku vymažeme sádlem, nandáme do ní směs a vložíme do vyhřáté trouby (200 ºC). Pečeme zhruba 30 minut. Pět minut před konce pečení posypeme nastrouhaným sýrem. Jídlo podáváme se zeleninovou oblohou.