Rychlovky za pár korun: Sýrovo-salámová zemlbába podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Sýrovo-salámová zemlbába podle Květy Kroupové
Potřebujete
1 lžíci změklého másla • 4 vejce • 300 ml polotučného mléka • 1 lžíci hořčice • 1 lžičku mleté sladké nebo uzené papriky • 1 lžičku soli • 1 veku • 250 g uzeniny (moravské uzené, debrecínka, zauzený šunkový salám) • 3 jarní cibulky • 200 g uzeného eidamu
Postup
Vyšší pekáček vymažeme máslem. Ve větší míse rozšleháme vajíčka s mlékem, lžící hořčice, mletou paprikou a solí. Na dno mísy naskládáme plátky veky, které pokropíme rozšlehanou ochucenou vaječnou směsí.
Na to nastrouháme čtvrtinu sýra, položíme zauzený salám, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a zasypeme druhou čtvrtinou nahrubo strouhaného sýra. Takto opakujeme 2x (3 patra s vekou a 2 náplně). Navrchu bude jen veka, kterou přelijeme zbylou směsí s vajíček. Troubu předehřejeme na 180 °C a slanou zemlbábu pečeme asi 45 minut dozlatova.