Rychlovky za pár korun: Plněné knedlíky se zelím podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Potřebujete
5 středních brambor (cca 400 g) ✦ 200 g hladké mouky ✦ 100 g dětské krupičky ✦ 150 g měkkého salámu ✦ 1 vejce ✦ solamyl
Na zelí:
✦ 1 sáček kysaného zelí ✦ 3 cibule ✦ 2 větší brambory ✦ 100 g špeku ✦ sůl ✦ cukr ✦ kmín
Postup
Z vařených a nastrouhaných brambor, mouky, krupičky, vejce a soli vypracujeme bramborové těsto, ze kterého tvoříme knedle, do nichž jsme zabalili rozstrouhaný měkký salám. Knedlíky obalíme v solamylu a vaříme cca 10 – 15 minut. Špek nakrájíme na kostičky a necháme vyškvařit.
Pak na něj vhodíme nakrájenou cibuli na proužky, necháme ji zesklovatět a přidáme pokrájené kysané zelí zbavené nálevu. Promícháme dohromady, přilijeme skleničku vody, sůl, cukr, kmín a dusíme. Mezitím si oloupeme 2 střední nebo 1 velký brambor a nastrouháme nahrubo. Přidáme ho k zelí, opět promícháme a dusíme doměkka. Před dokončením necháme kastrol odklopený, aby se vydusila voda.