Rychlovky za pár korun: Bramborové halušky podle Ivany Bartuškové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Bramborové halušky podle Ivany Bartuškové
Potřebujete
1 kg brambor • 600 g hrubé mouky • 1 lžičku soli • 350 g uzeného masa • 500 g kysaného zelí • 1 cibuli
Postup
Na velmi jemném struhadle nastrouháme syrové brambory, osolíme je, přidáme mouku a vypracujeme těsto. To protlačujeme pomocí kuchyňské stěrky přes haluškové síto do vroucí osolené vody. Vaříme 8 – 10 minut.
Uvařené halušky scedíme, prolijeme vlažnou vodou a přidáme ochucené povařené zelí. Na cibulce osmažíme pokrájené maso a smícháme s haluškami. Dle chuti dosolíme a opepříme.