PROSTŘENO: Vepřová panenka s dijonským přelivem podle Dany Kuruczové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

PROSTŘENO: Vepřová panenka s dijonským přelivem podle Dany Kuruczové

Dana Kuruczová
Dana Kuruczová (FTV Prima)

„Na plný úvazek“ se o svoji vnučku stará švadlena Dana, která na ostatní působí jako velká taktička. Moc nemluví, spíš kritizuje, dává nízké hodnocení, dnes dostane ve svém hezkém proseckém bytě příležitost předvést vlastní kulinářské kvality.

Vepřová panenka s dijonským přelivem podle Dany Kuruczové

Potřebujete:

2 vepřové panenky • 800 g brambor • 1 balení zelených fazolek • 2 lžíce dijonské hořčice • 200 ml smetany • 200 ml bílého vína • lžička solamylu • pepř • sůl • svazek jarní cibulky • 3 až 4 stroužky česneku • olivový olej • 100 g anglické slaniny • česnek • troška citronové šťávy

Vepřová panenka s dijonským přelivem podle Dany Kuruczové

Postup:

Panenku očistíme, opláchneme, lehce osolíme a potřeme olivovým olejem a mírně posypeme mletým pepřem. Dáme na rozpálenou pánev. Maso otáčíme, aby se zatáhlo. Pak přendáme do trouby a dopečeme asi čtvrt hodiny dle „tloušťky“ panenky.

Na dijonskou omáčku si připravíme bíle víno, smetanu a dvě polévkové lžíce dijonské hořčice. Na pánvi vše smícháme, necháme provařit a zahustíme máčeným solamylem. Můžeme zakápnout citronem, pokud chceme, aby byla ještě pikantnější.

Oloupeme si brambory a dáme je uvařit do osolené vody. Když jsou měkké, slijeme vodu, přidáme máslo a rozšťoucháme. Nakrájíme jarní cibulku a vše promícháme.

Fazolové lusky povaříme ve vroucí vodě nejméně tři minuty, scedíme a dáme orestovat na pánev s osmaženou slaninou a nakrájeným nebo podrceným česnekem.

Autor:  mpa

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.