Rychlovky za pár korun: Omeleta s hermelínem podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Omeleta s hermelínem podle Květy Kroupové
Potřebujete
1 hermelín • 2 vejce• sůl • mletý pepř • 2 lžíce másla • 1 malou cibuli • 3 plátky anglické slaniny
Postup
Hermelín přepůlíme, z nejširší části odkrojíme asi 4 plátky. Zbytek dáme na 10 minut do mrazáku a poté sýr nastrouháme na hrubém struhadle a vmícháme ho do rozšlehaných vajec a dochutíme solí a pepřem.
Cibuli nakrájíme nadrobno a plátky anglické slaniny nakrájíme na malinké čtverečky a společně orestujeme na másle, poté vlijeme do pánve vejce se sýrem (nemícháme), na vrch položíme celé plátky hermelínu, přiklopíme a pečeme asi 7 – 10 minut. Podáváme s pečivem a zeleninou.