Rychlovky za pár korun: Špekové knedlíky se zelím podle Květy Kroupové

No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo knedlíčky? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Potřebujete
5 housek ✦ 200 g anglické slaniny ✦ 2 lžíce hladké mouky ✦ 2 vejce
✦ 1 cibuli ✦ 100 ml mléka ✦ máslo ✦ sůl ✦ mletý pepř ✦ pažitku nebo petrželku
Na zelí:
✦ 1 sáček kysaného zelí ✦ olej ✦ 1 cibuli ✦ cukr ✦ kmín ✦ 3 jarní cibulky
Postup
Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy. Přidáme na másle osmaženou cibulku, anglickou slaninu, nasekanou pažitku nebo petrželku. Osolíme, opepříme a zasypeme moukou. Přidáme vyšlehaná vejce s mlékem a vše dobře rukama prohněteme.
Ruce si namočíme do vody, aby se těsto nelepilo, a děláme knedlíky o průměru 6 – 7 cm. Knedlíky pak vaříme 8 – 10 minut v osolené
vodě. Kysané zelí nakrájíme, slijeme větší část nálevu a dáme dusit na olej s
osmahnutou cibulí. Osladíme, osolíme, přidáme kmín.
Hotové špekové knedlíky pokapeme rozpuštěným máslem a ozdobíme jarní
cibulovou natí. Podáváme s dušeným zelím.