Rychlovky za pár korun: Zapékaný celer s mletým masem podle Jany Remkové

No řekněte sami, nechutná snad každému čevapčiči, řízeček nebo karbanátky? Dnes vás naučíme to a další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají!
Zapékaný celer s mletým masem podle Jany Remkové
Potřebujete:
• 1 středně velký celer • citronovou šťávu z ½ citronu • 250g uvařené rýže • 50 g 30% eidamu • 200 g mletého masa (kuřecí nebo vepřové) • 1 vejce • 1 jarní cibulku • 150 ml vývaru • 2 rajčata • sůl • mletý pepř • olej
Postup:
Celer očistíme a nakrájíme na cca 5 mm plátky. Posolíme, pokapeme citronem a uložíme do pečící nádoby vytřené olejem. Uvařenou rýži promícháme s mletým masem, vajíčkem, nastrouhaným sýrem, na kolečka nakrájenou cibulkou. Osolíme, opepříme. Náplň naložíme na celer, poklademe plátky rajčat, zalijeme vývarem a pečeme zhruba 30 minut.