Rychlovky za pár korun: Bramborové knedlíky plněné drůbeží sekanou (za 58 Kč)

Uvařit rychle, levně a chutně není žádný kumšt, zvláště na podzim, kdy se sklízejí brambory. Tato surovina je totiž pro finančně nenáročné vaření naprosto geniální.
No řekněte sami, nechutná snad každému poctivá česká bramboračka, škubánky nebo bramborák? Dnes vás ale naučíme další jídla, které nezruinují vaši peněženku a přitom vám zachutnají.
Bramborové knedlíky plněné drůbeží sekanou
500 gramů drůbeží sekané • 1, 5 kg brambor • 225 g hrubé mouky• 100 g krupice • 3 vejce• 100 g sádla• sůl• 100 g cibule
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme je a umeleme nebo nastrouháme. Přidáme hrubou mouku, vejce, krupici, sůl a zpracujeme těsto, které vyválíme na plát asi 5mm silný.
Vykrajujeme čtverce, doprostřed umístíme drůbeží sekanou a vytvoříme knedlíky, které vaříme asi 13 minut ve vroucí vodě. Cibulku osmahneme na sádle, kterým pak knedlíky na talíři přelijeme. Podáváme nejlépe se špenátem.