Italská kuchyně: Zapékané makarony se smetanovo-sýrovou omáčkou podle Ireny Ďaďové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Italská kuchyně: Zapékané makarony se smetanovo-sýrovou omáčkou podle Ireny Ďaďové

Zapékané makarony se smetanovo-sýrovou omáčkou podle Ireny Ďaďové
Zapékané makarony se smetanovo-sýrovou omáčkou podle Ireny Ďaďové (Profimedia)

Znáte už recepty z klasické české kuchyně nazpaměť a stolování je pro vaši rodinu stále větší rutinou? Vyzkoušejte originální recepty čtenářů magazínu Aha!+TV inspirované Itálií!

Zapékané makarony se smetanovo-sýrovou omáčkou

Potřebujete:
1 balení makaronů • 2 velké cibule • 200 g sýra (pecorino, niva, uzený…) • 350 ml smetany ke šlehání • 200 ml mléka • 3 lžíce másla • olej na vymazání pekáčku • sůl • mletý pepř

Příprava:
Makarony uvaříme ve vroucí osolené vodě, scedíme a necháme okapat. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli oloupeme a pokrájíme na tenká půlkolečka. V hrnci svaříme smetanu s mlékem. Za stálého míchání do ní postupně přidáme polovinu strouhaného sýra, který necháme pomalu rozpustit.

Uvařené makarony vložíme do olejem vymaštěného pekáčku či zapékací mísy. Na ně smetanovo-sýrovou omáčku a posypeme je zbytkem strouhaného sýra. Pokrájenou cibuli zpěníme na másle a poklademe na nastrouhaný sýr. Vše dáme zapékat do předehřáté trouby asi na 20 – 30 minut.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.