Zeleninové dobroty: Zapečená brokolice

Advent je za dveřmi a jsou před námi i dny přežírání, válení se u pohádek a nicnedělání. Než ale ty dny nastanou, máme pro vás tip na něco dobrého i zdravého zároveň. Odlehčete vašemu žaludku. Cuketa, lilek, květák, brokolice! I zdravá zelenina může být chutná! Nevěříte? Vyzkoušejte! A aby vám to nebylo líto, máme pro vás sladkou tečku na konec! A pozor! Fantazii se meze nekladou….
Potřebujeme
Příprava
Brokolici vaříme v mírně osolené vodě do polo měkka a scedíme. Rozšleháme vejce s jogurtem, přidáme nadrobno nastrouhaný sýr. Směs dochutíme solí a strouhaným muškátovým oříškem. Zapékací misku vymažeme lžící másla a posypeme sezamovým semínkem. Brokolici v míse rovnoměrně rozložíme a zalijeme směsí z vajec, jogurtu a sýru. Povrch ozdobíme tenkými plátky másla. V předem vyhřáté troubě zapékáme 20 minut při teplotě 200 °C, až směs na povrchu ztuhne a zbarví se dozlatova.
Náš tip: Paní domu, nechte vařit manžela. Tohle zvládne hravě a vy se zatím můžete věnovat předvánočnímu úklidu.