VIP PROSTŘENO: Vyzkoušejte si doma čarodějnické menu Jany Andresíkové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 23. ledna 2022

Svátek slaví Zdeněk, zítra Milena

VIP PROSTŘENO: Vyzkoušejte si doma čarodějnické menu Jany Andresíkové

Jana Andresíková připravila pro VIP Prostřeno čarodějnické menu.
Jana Andresíková připravila pro VIP Prostřeno čarodějnické menu. (TV Prima)

Nejznámější česká čarodějka ze seriálu Arabela, Jana Andresíková, uvařila pro VIP Prostřeno pravé čarodějnické menu. Nebojte se, pokrmy jako sviní šlichta nebo záhada z lesa klamou názvem. Skrývají se za nimi výtečné pochoutky.

 Mošničky paní Černé

kuřecí maso z prsou • slanina • pomazánkové máslo s příchutí nivy • 1 listové těsto • sůl • pepř • 1 vejce na potření • česnek

Postup:

Maso spolu se slaninou umeleme, osolíme, opepříme a prohněteme. Přidáme prolisovaný česnek a pomazánkové máslo. Opět prohněteme. Listové těsto si nakrájíme na čtverečky a vždy jeden čtvereček položíme do tvarovače na taštičky. Přidáme náplň z masa, okraje potřeme vajíčkem a uzavřeme. Položíme na pečící papír a dáme upéct dozlatova.

 

Teplota: 180°C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 4

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 30-60 minut

Čas vaření: 1 - 30 minut

Recipe category: předkrm/ pečení

Mošničky paní Černé
Mošničky paní Černé Foto:  TV Prima

Lektvar věčného mládí

Mrkev • máslo • hladká mouka • zeleninový vývar nebo bujon v kostce • sůl • muškátový oříšek • 1 vejce

Postup:

Mrkev nastrouháme. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Přidáme mrkev a chvíli opékáme za stálého míchání. Přilijeme vodu s bujonem, šleháme. Necháme povařit. Osolíme, ochutíme muškátovým květem nebo oříškem a opět povaříme. Nakonec rozkvedláme do polévky celé vejce.

 

Teplota: 160°C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 4

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 1-30 minut

Čas vaření: 30-60 minut

Recipe category: polévka/ restování/ vaření

Lektvar věčného mládí
Lektvar věčného mládí Foto:  TV Prima

 

Sviní šlichta s kyselým ksichtem

1 kg vepřová pečeně • 1 větší cibule • máslo • tymián, bobkový list • sůl • pepř • kvalitní červené víno (cca 250 ml) • smetana nebo mléko • máslo • sůl

Postup:

Maso vykostíme na vepřové karé, vložíme do pekáče, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na plátky a posypeme jí maso. Nakrájíme máslo na kostky, které bohatě položíme na maso. Nakonec přidáme snítky tymiánu a bobkový list. Dáme péct do trouby. Nakonec přilijeme červené víno a podáváme s ušlehanou bramborovou kaší a dobrou, nejlépe domácí pikantní čalamádou.

 

Teplota: 100, 180°C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 4 - 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 1-30 minut

Čas vaření: 1-2 hodiny

Recipe category: hl. chod/ příloha/ salát/ pečení/ vaření

Sviní šlichta s kyselým ksichtem
Sviní šlichta s kyselým ksichtem Foto:  TV Prima

Záhada z temného lesa

1 balení máslových sušenek • mléko na namáčení • 1 panák rumu • 1 smetana ke šlehání • máslo • 1 čokoláda na vaření

Postup:

Formu (např. jelení hřbet) vyložíme fólií a dno a boky poklademe sušenkami, které namáčíme do mléka s rumem. Ušleháme smetanu. Máslo rozpustíme, přidáme čokoládu a mícháme. Necháme vychladnout a smícháme s ušlehanou smetanou. Náplní potřeme sušenky a klademe další vrstvu sušenek. Dáme do lednice přes noc. Poté moučník vyklopíme z formy a potřeme čokoládovou polevou. Na tu si rozpustíme v hrnci máslo a přidáme nalámanou čokoládu.  Opět dáme ztuhnout do lednice.

 

Teplota: 0°C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 4

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 30-60 minut + tuhnutí

Recipe category: bez vaření/ chlazení/ dezert

Záhada z temného lesa
Záhada z temného lesa Foto:  TV Prima

recepty slavných:gallery:false:false:false

Staňte se našimi fanoušky na facebooku a získejte každý den VIP recept. Stačí kliknout na obrázek!



Přečtěte si
mnpv
7. 11. 2012 • 06:36

Tohle, co ta paní předvedla snad ani vaření nebylo.Pokud došli známé osobnosti, které umí vařit, tak by se na to měla Prima vykašlat. Sledovala jsem po chvilkách, ale celkově pořad působil jako spolek senilních důchodců + Naděnka, které evidentně sežere s obrovskou chutí všechno. Vůbec se nedivím dr. Kateřině, že odmítla v tomto pořadu s těmito šáhnutými seniory vystoupit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.