VIP PROSTŘENO: Švestkový koláč podle olympionika Davida Svobody | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

VIP PROSTŘENO: Švestkový koláč podle olympionika Davida Svobody

Vařte s Davidem Svobodou
Vařte s Davidem Svobodou (TV Prima)

Zlatý pětibojař z olympiády v Londýně, David Svoboda, ve VIP Prostřenu předvedl, jak se stravují vrcholoví sportovci. Jeho hosté se překvapivě dočkali poctivého a vydatného menu, protože David všechny přebytečné kalorie při tréninku hravě spálí. Nejlépe byl hodnocený jeho švestkový koláč.

Špíz

špíz

baby mozzarella • žampiony menší • slanina na plátky • švestky • rukola • žlutý meloun

Postup:

Mandle naložíme do brandy a vtlačíme do švestek. Do slaniny zabalíme kuličky mozzarelly, žampiony a švestky. Na každou špejli napíchneme střídavě mozzarellu, žampion a švestku. Vložíme do pekáčku a chvíli pečeme pod grilem. Podáváme s rukolou a žlutým melounem.

Teplota: 200 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 4

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 1–30 minut + naložení

Čas vaření: 1–30 minut

Recipe category: předkrm/ grilování/ zapékání

 

Nadívané kuřátko, šťouchané brambory a salát

nadívané kuřátko a šťouchané brambory

4 kuřátka • 2 starší rohlíky • trochu mléka • 1 vejce • čerstvá petržel • sůl • muškátový oříšek • rozmarýn

Postup:

1. Nejdříve si připravíme nádivku. Nakrájíme rohlíky, zalijeme trochou mléka, přidáme vejce, nakrájenou petržel, sůl a nastrouhaný muškátový oříšek.

2. Kuře omyjeme, osušíme a osolíme zevnitř i zvenku. Naplníme nádivkou. Kuřata vložíme do pekáče, obložíme rozmarýnem, poklademe kousky másla a dáme péct do trouby. Podáváme se šťouchanými bramborami s cibulkou a míchaným listovým zeleninovým salátem s rajčaty.

Teplota: 180 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 4

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: 1–2 hodiny

Recipe category: hl. chod/ příloha/ salát/ vaření/ pečení

 

Švestkový koláč

švestkový koláč

máslo na vymazání formiček • švestky • med • rozinky • vlašské ořechy

Na drobenku:

vanilkový a krystalový cukr • máslo • polohrubá mouka

Postup:

1. Vymažeme si menší kulaté formy máslem, dno vyložíme nakrájenými švestkami, pokapeme medem a posypeme rozinkami a sekanými ořechy.

2. Rukama vypracujeme drobenku a posypeme jí koláče. Pečeme při 140 stupních asi 1 hodinu. Podáváme ozdobené lžící smetany, skořicí, švestkou a mátou.

Teplota: 140 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 4

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 1–30 minut

Čas vaření: 60 minut

Recipe category: moučník/ pečení

recepty slavných:gallery:false:false:false

Staňte se našimi fanoušky na facebooku a získejte každý den VIP recept. Stačí kliknout na obrázek!



hanaafricana
31. 10. 2012 • 19:01

Skvělej pořad, ale stále stejný problém, bydlí v zemljance, nebo se jim nechce doma uklízet ten svůj bordel a tak si raději půjčují kvartýr ....... Jsem zvědavá, zda někdy budou vařit i L. Bílá a božský Karel, to asi na svátky. Jinak strašně super pořad.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.